zondag, februari 13, 2011

Trèn Patagonico 11&12 feb

Na een rustige ochtend in puerto Madryn, waar we nog even wat over het strand en door de zee gelopen hebben, zijn we aan onze lange reis naar san Carlos de Bariloche begonnen.

Het was nog even spannend; op onze vertrektijd was er geen bus te bekennen en het verkrijgen van informatie is al een avontuur opzich. 'Cinco minutas peròn cuatorse" en 10 minuten later het zelfde antwoord? Met ruim een half uur vertraging zijn we vertrokken met de lange afstand bus. De zelfde snelweg als gisteren, nu naar het noorden. We zaten boven voorin de bus, dus dan staat de zon fel naar binnen te branden. De airco deed het gelukkig goed. Ook kregen we een bonbon koek en oploskoffie of thee.

In San Antonio Ouste aangekomen, met 30 minuten vertraging, was onze transfer niet meer aanwezig. Het was al 8 uur en om half 9 vertrekt de trein. We hebben snel een taxi genomen. Op het station zijn we tot de conclusie gekomen dat de Argentijnse tijdzone niet -3h gmt is, want de trein vertrok op ons horloge pas om half 11.

Alles gaat hier overigens traag, behalve de auto's, die zijn nog erger dan Nederlanders. Oh jee je zou toch wel pas 3 seconden later bij het stoplicht kunnen wegscheuren...

Anyway, de slaaptrein was ook weer een hele belevenis. De bank in onze prive coupe werd omgetoverd in een stapelbed. Bij de restauratiewagen heb ik door een spraakverwarring een liter bier gratis mee gekregen. Slapen ging best goed ondanks de herrie en het gerammel en geschommel.

Des Ochtends konden we bij het genot van een simpel Argentijns ontbijt van het steeds ruiger wordende landschap genieten. Pas een paar kilometer voor s.c. de Bariloche begon de omgeving van droge woestenij in een groen en bosrijk landschap te veranderen.

Op het station van Bariloche stond Jack ons op te wachten met een mooie nieuwe witte huurauto. Bij het luxe hotel hebben we van Jack wat tips gekregen voor de komende dagen en heeft hij ons uitgenodigd voor een diner morgen avond!

Een tomatensoep vooraf en een pizza bestellen is voor de mensen hier ook heel erg ingewikkeld. We hebben netjes in het spaans besteld, maar als de pizza eerder klaar is dan de soep, dan krijg je die gewoon eerst. Als je vraagt of ze iets willen herhalen dan zeggen ze 'no'... heel fijn, maar het was wel een lekkere pizza en de soep was ook goed. De rest van de avond gaan we uitbuiken in het hotel.