zondag, april 08, 2007

10...9...8...7...6...etc

Ja, nu kan ik toch echt zeggen het einde is alweer in zicht en wat ging de tijd snel zeg..
Jullie zaten vast allemaal alweer te wachten op een update en ga er maar lekker voor zitten want er is weer heel wat gebeurd!

Na het regenachtige Taupo ging ik op weg naar het zonnige Napier, een art deco stad aan de Pacific Ocean! Wat wil je nog meer? :)
Nou gezellig even kletsen met een paar Urrekers natuurlijk!
In Napier ben ik namelijk bij Jannie en Hilda op bezoek geweest, die al jaren in Hastings wonen (20km vanaf Napier)
Op zondagmiddag werd ik door Hilda opgehaald om eens de omgeving van Napier te bekijken (met een auto is dit vele malen makkelijker!)
Naar de haven, het strand, een waterval en Te Mata Piek een uitkijkpunt, heel mooi :-)

En daarna naar Hilda en Jannie's huis, voor een lekker zuundags kostje! Aardappelen met verse boontjes, komkommer en een stukkien vlees!
's Avonds hebben we even wat Urker namen opgehaald (veel kende ik er natuurlijk niet) maar toch een paar waar ik nog wel wat verhalen over kon vertellen, ook heb ik Hilda en Jannie even op UrkFM gewezen zodat ze in het vervolg het dagelijkse gebeuren op en rondom Urk kunnen volgen!De volgende dag ben ik weer met Hilda op pad geweest naar het Aquarium en een plek waar ze schaapsvachten bewerken, je bent in Nieuw Zeeland eh, je kan het niet ontkennen dat ze hier bijna 60 miljoen schapen hebben!
's Avonds hebben we lekker kip gegeten en daarna was het alweer tijd om afscheid te nemen. Nogmaals het was heel gezellig en bedankt voor alles! :)

Na Napier ging ik weer terug naar Taupo (goedkoopste manier om terug te gaan naar Auckland) Ik stapte op de bus van 08:30 de rit van Napier naar Taupo zou maar 2 uurtjes duren, niet te lang dus.. Maar die dag bleek even heel anders uit te pakken! 20 minuten voordat we Taupo zouden bereiken werd dus bus tot halt geroepen en de buschauffeur verteld dat we er niet door konden, 2 trucks gecrashed en de weg zou nog wel vele uren dichtblijven.. Balen, nu moesten we weer terug naar Napier (aangezien er in Nieuw Zeeland niet zo heel veel wegen zijn). De buschauffeur gaf ons toen twee opties, of omrijden of een dagje extra in Napier blijven. Ik was al helemaal uitgecheckt bij het hostel en had al een nieuw bedje geboekt in Taupo, dus ik dacht het is nog vroeg die paar uurtjes omrijden kunnen er wel bij.
Wat bleek dat de buschauffeur ging omrijden via Gisborne, toen ergens verdwaalde ofzo, na 10, ja TIEN uur, eindelijk aankwam in Tauranga, ik daar een andere bus moest nemen richting Taupo dat nog eens 2 uur ging duren en uiteindelijk meer dan 14 uur in de bus gezeten heb (op ongelofelijke slingerende wegen)
Nee dat was niet een van de meest geweldige ervaringen, maar uiteindelijk elk nadeel heeft zijn voordeel, ik heb wel wat van een omgeving gezien waar ik anders nooit door heen gereden zou hebben, onder andere "The White Island" een rokende vulkaan vlak buiten de kust! Maarja we konden dan helaas weer niet stoppen voor een foto.

In Taupo was het de volgende dag gelukkig mooi weer en dat leverde nog een paar mooie foto's op!


En nu ben ik weer terug in Auckland, gisteren op eerste paasdag even uitgewaaid in Devonport een gezellig plekje waar ik met de ferry naartoe ben gevaren, nog een paar dagen richting The Bay of Islands en daarna is het toch echt tijd om weer naar huis te gaan!

5 Comments:

Anonymous mams said...

Hé EtSpaghet,

Gelukkig weer een update van je!!
We gaan nu aftellen hé?
Vandaag de caravan helemaal in orde gemaakt. Die ligt er weer redelijk tiptop bij. Mocht je zodirect nog wat af willen kicken dan kun je daar lekker op je gemakje gaan zitten.

knuffel,
mams

09 april, 2007  
Anonymous Rick said...

hahahaha, ik moet ook zo'n t-shirt hebben... :D

maar maak er nog wat mooie daagjes van!

11 april, 2007  
Anonymous duwial said...

de maat is goed in ieder geval ;)

11 april, 2007  
Blogger suus said...

Hey meissie,

pfff, 10 uur in een bus zitten, das toch 10x niks :-) Ik bied hoger, 12 1/2 uur (!!) van Heryvey Bay naar Airlie Beach! Morgen weer verder naar Mission Beach (7 uurtjes bussen). 1x raden wat ik daar ga doen..... Op het strand liggen! Heb een 2-persoons kamer voor mezelf geboekt dus dat wordt nog effe lekker een paar dagen bijslapen en relaxen voordat ik weer naar huis vlieg.

Xie je snel!

x van Suus

14 april, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Lieve Etty,

Misschien gaat het wel net zo als met de heenreis en zit je al hoog en droog in het vliegtuig op weg naar huis. Mocht het niet zo zijn, dan alvast een hele goeie thuisreis gewenst enne..... na al deze afstanden zul je toch moeten beamen dat Urk-Sappemeer maar een kippestukje is!
Liefs en knuffel, tante Tineke en groetjes van oom Geert

14 april, 2007  

Een reactie posten

<< Home