zaterdag, februari 05, 2011

Buenos Días en Buenos Aires!

Nooit gedacht dat een eerste dag op een ander continent al zoveel indrukken zou achterlaten..

Gisteren om 02:00 aangekomen in het hotel "Tribeca" dat ligt net een beetje buiten de drukte van het centrum. Want druk is een van de indrukken die bij Buenos Aires hoort.

Er loopt een complete 5 baans weg dwars door de stad en er wonen ongeveer net zoveel mensen als in Nederland.

Nadat we vanochtend ons eerste argentijnse ontbijtje verorberd hadden (croissantjes, chocoladecake, plakje brood met dulce de leche en zoete vanille yogurt, oh oh de calories!) Zijn we de stad in gegaan. Gewapend met een telefoon met GPS dachten we het plaza de mayo wel te kunnen vinden. Uiteindelijk zijn we 3 keer de 5 baans weg overgestoken, nooit teveel vertrouwen op de techniek van tegenwoordig dus...

Op de plaza was het druk en vooral toeristisch druk. Omdat we geen zin hadden in nog meer te lopen dwalen door deze grote drukke stad hebben we heel toeristisch de toeristenbus gepakt om wat hoogtepunten van de stad te ontdekken.

Buenos Aires heeft veel straatarme mensen, je kan er af en toe letterlijk niet omheen. Dat maakt het beeld van deze stad toch af en toe wel droevig en de hoge hoeveelheid aan vervallen gebouwen maakt het plaatje compleet. Verder is Buenos Aires natuurlijk net als elke andere stad met veel winkels, straatverkopers en shopping malls.

Het niet kunnen spreken van de spaanse taal is wel een handicap merken we. De mensen hier spreken ongeveer net zo goed engels als wij spaans en dan moeten we het land nog in! Gelukkig komen we met onze twee woorden spaans, onze handen en het t-shirt van Rico met diverse handige symbolen ook een heel eind.

De big mac heet hier trouwens een triple mac en in plaats van 2 hamburgers heb je er dus 3! Ja, je bent in Argentinië of je bent het niet he.. De mensen zijn erg sociaal want toen we wederom hopeloos verdwaald op een inmiddels papieren kaart stonden te turen schoot een bouwvakker ons vriendelijk te hulp. Bovendien nemen ze de tijd om je te begrijpen.

Morgen gaan we La Boca verkennen, een van de armste maar gezelligste wijken in Buenos Aires, de huizen zijn er allemaal in verschillende kleuren geschilderd en het is ook echt een toeristische trekpleister.

Het is hier 19:00 en de jetlag heb ik er nog niet uitgeslapen. Dus dat zal wel een vroegertje worden vanavond!

Buenos Nochas!