donderdag, februari 10, 2011

Peninsula Valdez

Deze blogpost wordt niet zo lang omdat er morgen weer een dagexcursie gepland staat. Dat betekent om 06:30 uit de veren ;)
Vandaag stond er ook een dagexcursie gepland naar de Peninsula Valdez. Om er te komen rij je eerst door eindeloze pampa's (droge dorre weilanden zeg maar)
Omdat er veel wind in de peninsula staat voelde het niet zo warm aan. Flink smeren dus maar toch nog een beetje verbrand.

Onderweg kwamen we een soort van Llama's tegen, deze dieren leven hier in het wild. Als ze vechten om het vrouwtje dan gaat dat er nogal aggresief aan toe, de een bijt namelijk de ander zijn testikels eraf... au...

De eerste stop was bij een kleine pinguinkolonie, de kuikens waren al redelijk groot en kregen zwemles!

De tweede stop was bij een zeeleeuwen kolonie, de jongen waren nog iets te klein om zwemles te krijgen dat gebeurt in maart. Als dat gebeurt dan zijn de orca's ook regelmatig van de partij om een onoplettend jong van het strand te grijpen. Hiervoor laat de orca zich opzettelijk stranden en laat zich met de volgende golf weer terug in zee glijden.. Helaas hebben we dit schouwspel wat maar op enkele plaatsen in de wereld voorkomt dus niet kunnen aanschouwen!

Genoeg wildlife voor vandaag! Morgen meer pinguins en hopelijk ook dolfijnen :)1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

wat ziet het er allemaal lekker zonnig uit! hier is het drel weer!!
liefs en knuffel,
mams

10 februari, 2011  

Een reactie posten

<< Home