zondag, maart 18, 2007

Finally an update!

Ik weet dat het een tijdje duurde voordat hier wat kwam te staan, maar heb ook een paar dagen buiten de bewoonde wereld gezeten.
Van Queenstown zijn we richting Lake Tekapo gegaan, onderweg passeerden we Mt Cook en het geluk was aan onze kant deze keer. De schitterende berg was goed zichtbaar vanaf de weg, en het superblauwe meer maakte dit natuurlijk een perfecte fotostop.Lake Tekapo was een klein plaatsje bekend om de "Church of the Good Shepherd" een plaatje die je hier op vele kaarten terugziet.
De toeristenstroom was dan ook onmiskenbaar en de frustraties liepen waarschijnlijk hoog op bij verschillende mensen toen we erachter kwamen dat wegens omstandigheden de kerk gesloten was tussen 12 en 6, een boze brief werd namelijk op de kerkdeur bevestigd.
s' avonds zijn Susanne en ik sterren gaan kijken omdat we er een observatorium tour konden doen.
Supermooi om de melkweg eens vanaf deze kant van de wereld te bekijken, ook hebben we The Southern Cross gezien, Saturnus door de telescope en zelfs 2 andere galaxies! Daarna kwam de bewolking het een beetje verpesten en werd het tijd om lekker te gaan slapen.

Toen we in Lake Tekapo zaten te wachten op de bus werden we door 2 plaatselijke kiwi's al gewaarschuwd dat we daar niet te lang moesten blijven zitten want het zou eindelijk eens flink op onze hoofden kunnen beginnen te regenen. Gelukkig hielden we het nog droog tot Christchurch, maar wat onze zonvakantie in Akaroa had moeten worden werd meer lekker knus voor het haardvuur zitten.
Akaroa is een vulkanisch schiereiland 80 kilometer ten oosten van Christchurch, Akaroa is ook de enige franse settlement in Nieuw Zeeland. Grappig als je ineens door een dorpje loopt waar alle straten ineens een franse naam hebben enzo.

Het eerste hostel waar we in verbleven was "Le Bons Bay Backpackers" een hostel dat al enkele keren door andere mensen tijdens onze reis was aangeraden.
Le Bons Bay ligt nog weer 20 kilometer buiten Akaroa dus de eigenaar kwam ons uit Akaroa in de stromende regen ophalen. Aangekomen bij het hostel was het haardvuur al lekker aan het branden en kwamen er verschillende geuren de keuken uitdrijven.
Voor een paar dollar extra kregen we weer eens een echte maaltijd in plaats van het backpackers eten (pasta en rijst), die de eigenaar zelf voor ons klaarmaakte. Dus zo kwamen we die regenachtige dagen wel door!

Na Le Bons Bay hebben we nog 2 nachten in Akaroa zelf geslapen en een flinke wandeling gemaakt! Best zwaar en warm (27 graden) maar het uitzicht was zeer mooi!


10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

PEJ;
... Amazing! O_O Dat hotel-dingetje ziet er zo lief uit! Weer een leuk verhaal om te lezen en om jaloers te worden, het is echt top daar, maar je moet wel weer terug komen.. het is hier zo "stil" XD

Etjuuh! <3 you x Pej

Nelleke;
heeyy! Man, jij doet allemaal dingen waarvan ik van droom O_O en wat ben je bruin :D dat hotel ziet dr gezellig uit. groetjes uit het hagel- en regenachtige Holland -_-
xx nelleke

19 maart, 2007  
Anonymous Ludy said...

Mijn synoniemen voor 'geweldig' raken een beetje op :)

19 maart, 2007  
Anonymous Ben said...

Ha et, ik zien dat je goed van de kost binnen! zicht er arg gezellig eut daoro, bin benait welk boek je daor lezen :) Ew je nog een bietjen plezier van de ipod trouwes? In other news: ik ew een pak! Check vor de details oenze trouwsite :P

Liefs, ben&willy

21 maart, 2007  
Anonymous Duwial said...

Gezellig kacheltjen Etty. Wat lees je trouwens?

21 maart, 2007  
Anonymous Duwial said...

Ben was mn vuur :)

21 maart, 2007  
Anonymous Anoniem said...

hey etty! wauw wat ziet dat er gaaf uit! idd net een photoshopplaatje:)aan die foto's te zien is het niet zo wonderlijk dat veel films daar worden opgenomen zeg...al bekenden tegen gekomen daar? volgens mij lopen er nu 3 cibappers rond op nieuw zeeland:P
groet vanuit het nu even zonnige dronten, rianne

21 maart, 2007  
Anonymous Etty said...

@PEJ & Nelleke:
Nog ff een paar jaartjes groeien en dan kan je hetzelfde gaan doen! ;)

@Ludy: Ik heb precies hetzelfde hoor :P

@Ben & Duwial: Ik ben momenteel Book One "The Eye of the World" van Robert Jordan aan het lezen, nog 80 pagina's te gaan van de 814!
Ik heb Book Two gelukkig ook al gevonden in een van de hostels, dus ik kan zo verder lezen, het zijn iets van 11 boeken ofzo :P
En ik moet zeggen het is erg goed, beetje WoW-achtig ;)
En de Ipod word elke week weer opgeladen :D

@Rianne: hehe ja ben een Cibapper tegengekomen eigenlijk, Laura, maar die kende ik alleen van gezicht (en zij kende mij!)

22 maart, 2007  
Anonymous Duwial said...

Wheel of time is een arrege mooie serie. As je wier in nederland binnen in de rest willen lezen, ze staon in meen boekenkast :)

22 maart, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Dag neve Ben en Willy

Een mooie trouwsite en geen link er naar toe das dan weer jammer.
Veel succes met alle voorbereidingen zodat het de mmoiste dag van jullie leven mag worden.

Groeten je nichtte

22 maart, 2007  
Anonymous Ben said...

http://www.20juli2007.nl

* sorry zus, mos ff :)

23 maart, 2007  

Een reactie posten

<< Home